Duo doet zich voor als agenten en beroven bejaarde

donderdag 9 maart 2017

Zutphen - Een 84-jarige vrouw uit Zutphen is woensdag 8 maart beroofd van een geldbedrag door twee mannen die zich voordeden als agenten. De politie waarschuwt nadrukkelijk voor dit soort laffe babbeltrucs, en heeft een onderzoek ingesteld naar deze zaak.

Bij de vrouw, woonachtig aan de Koningin Julianalaan, werd rond 11.45 uur aangebeld door een man in burgerkleding die beweerde van de politie te zijn, en met mevrouw in gesprek wilde omdat er was ingebroken in de buurt. De vrouw vroeg of de man zich kon legitimeren, waarop hij een soort pasje met een logo erop liet zien. Daarna liet de vrouw de man binnen.

De man vroeg of ze waardevolle spullen - geld of sieraden - in huis had en of de vrouw wilde controleren of er bij haar niets gestolen was. Toen de vrouw vervolgens ging kijken of een geldbedrag dat ze ergens bewaarde nog op dezelfde plek lag, liep de man met haar mee. Op dat moment lag het geld er nog, maar nadat de man vertrokken was en de vrouw later op advies van één van haar kinderen controleerde of het er nog lag, bleek het verdwenen.

Het is niet helemaal duidelijk wie op welk moment het geld heeft weggenomen, zeer waarschijnlijk heeft de man die aanbelde samengewerkt met een tweede man, die bij vertrek van de eerste man ineens ook in de hal van de bejaarde vrouw bleek te staan.

Beide mannen droegen donkere kleding die de vrouw er ‘uniformachtig’ uit vond zien. De man die aanbelde was een blanke man van 40-50 jaar oud, ongeveer 1.85m lang met een fors/gezet postuur. De man heeft blond, licht grijzend haar en een ongeschoren gezicht.

De tweede dader die later ineens in de gang bleek te staan was ook een blanke man, deze man schat de vrouw ongeveer 40 jaar oud. Gaat om een man van ongeveer 1.75m lang met een normaal postuur en een wat ingevallen, lang gezicht en kort blond haar. Ondanks het ongeschoren gezicht van de man die aanbelde vond de vrouw dat beide mannen een nette uitstraling hadden. 

Denkt u deze mannen ook gezien of aan de deur gehad te hebben? Neem dan direct contact op met de politie! Dat kan via 0900-8844.

Meer weten over wat u kunt doen om de kans gedupeerd te worden door een babbeltruc te voorkomen? Lees hier verder! En praat aub ook vooral over dit soort incidenten met uw bejaarde (schoon)ouders of oudere familieleden en kennissen.

 

2017107167

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Warnsveld | 112 alarmeringen Warnsveld | Goedkoop Tanken in Warnsveld | Supermarkten in Warnsveld | Weerbericht Warnsveld