Paarden vermoedelijk slachtoffer van mishandeling

vrijdag 27 maart 2015

Zutphen - Van donderdag 26- op vrijdag 27 maart zijn in een stal in de omgeving van het dorp Empe vermoedelijk twee paarden mishandeld.

De beide merries werden vanmorgen met vermoedelijk opzettelijkaangebrachte verwondingen bij de vulva in de stal aangetroffen. De dieren zijndoor een dierenarts onderzocht en behandeld.De politie adviseert paardenbezitters alert te zijn op dezemogelijke wandaden; stallen en maneges grondig af te sluiten en scherp te zijnop de aanwezigheid van vreemden op het erf of de omgeving waarin paarden lopenof gestald staan.Paardenbezitters en eigenaren worden verzocht in geval vanconstatering van ernstig letsel bij een paard, hiervan melding te maken bij depolitie. In voorkomend geval wordt door politie en dierenarts getracht vast testellen of er sprake is van een misdrijf en of er dus vervolgonderzoeknoodzakelijk is.

Als mensen een mogelijke mishandeling van een paard op heterdaadzien laat ze dan bellen met het alarmnummer 112. Bij verdachte omstandighedenkan dit via het nummer 0900-8844.Naar de aangifte van deze mishandelingen is een onderzoekgestart.

(2015150571)

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Warnsveld | 112 alarmeringen Warnsveld | Goedkoop Tanken in Warnsveld | Supermarkten in Warnsveld | Weerbericht Warnsveld