Man aangehouden voor mishandeling en belediging opsporingsambtenaren NS

vrijdag 4 december 2015

Zutphen - Op donderdagavond 3 december werd op het station in Zutphen door medewerkers van de afdeling Veiligheid NS een man gevraagd naar zijn identiteitsbewijs voor het reizen met de trein zonder kaartje. Deze man was kort hiervoor door een conducteur uit de trein gezet.

Rond 23.30 uur spraken de veiligheidsmedewerkers van de NS deze man op het station aan. Zij wilden de man een boete te geven voor het rijden zonder treinkaartje. Dit aanspreken leek de aanleiding tot het beledigen en het mishandelen van deze opsporingsambtenaren. Ook bij de aanhouding verzette de man zich. Tegen de 31-jarige man uit Deventer is proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt verdacht van belediging, mishandeling en verzet bij zijn arrestatie.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 

2015591647

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Warnsveld | 112 alarmeringen Warnsveld | Goedkoop Tanken in Warnsveld | Supermarkten in Warnsveld | Weerbericht Warnsveld